Jägarens skogspanna - Jaktjournalen
Just nu:
Annons

Jägarens skogspanna

Det finns knappast något godare än att tillaga vilt och äta utomhus. Vi jägare kan verkligen njuta av viltköttet och förbereder vi lite innan vi åker till skogs kan man göra underverk på ett spritkök. Jägarens skogspanna görs på viltfärs, grädde och kryddor. Kokar man dessutom lite pasta har man fått en
rejäl måltid som gör resten av jaktdagen både trevlig och spännande.

4 personer:
600 g viltfärs
1,5 msk fransk senap
2 tsk finhackad rosmarin
½ dl grädde
1 ägg
2 msk kalvfond
1 1/2 dl vispgrädde
salt & peppar
hackad persilja

Gör så här:

Blanda köttfärs med senap, hackad rosmarin, grädde och ägg. Rör till en jämn smet och krydda med salt och peppar. Hetta upp stekpannan och forma till en stor biff i pannan. Stek några minuter på hög värme så biffen får färg, sänk sedan värmen och stek ca 3
minuter. Dela biffen i fyra ”tårtbitar” så blir det lättare att vända i pannan. Stek ytterligare ca 3 minuter eller tills köttfärsen är väl genomstekt. Blanda grädde med kalvfond och häll i pannan. Låt puttra några minuter. Garnera med hackad persilja.

När du ska laga rätten i skogen tar du den färdigblandade färsen i en form, blanda också grädde och kalvfond i en liten flaska. Sedan gör du ett paket av allt med tidningspapper och kylklampar.
Somna inte på passet bara…

vin.jpgVintipset:
NATIVE TOURIGA NACIONAL

Ett mycket prisvärt vin från Portugal. Mörkt till färgen framställt av druv­orna Touriga Nacional och Cabertnet Sauvignon. Ett kryddigt vin med smak av mörka bär och örter.
Nr 2568. Pris: 59 kr.

öl.jpgÖltipset:
HALE TO NOTHING

Ekologisk Ale som produceras i Dalarna, Sverige, som passar utmärkt till svensk husmanskost. Ölen har en humlearomatisk smak med inslag av rågbröd, knäck, örter och grapefrukt. Färgen är ljus, guldbrun.
Nr: 1485. Pris i flaska 33 cl, 14.90.

Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
Jag vill testa!