Jägarens köttbullar

Det finns knappast något mer delikat än köttbullar på viltfärs. I detta fall har vi gjort köttbullarna på älgkalvsfärs. Men det fungerar lika bra med rådjurs- eller hjortfärs. Med en god sås lovar jag att inte en enda köttbulle blir kvar på tallriken när sista tuggan är tagen.

4 portioner:
600 g älgkalvsfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 ägg

Sås:
4 dl grädde
2 dl köttbuljong av kalvfond
1 tsk viltkrydda
Låt alltsammans sjuda tills såsen blir lagom tjock eller red av med lite mjöl.

Gör så här:

Skala och finhacka löken, stek den lätt så att den mjuknar. Pressa i vitlöksklyftan mot slutet.
Rör ner den stekta löken i köttfärsen tillsammans ägget. Salta och peppra efter smak. Rulla till köttbullar och stek tills de fått fin färg.
Servera med kokt potatis, inlagd gurka och grönsallad.

vin.jpg
Vintipset: ROSEMOUNT DIAMOND LABEL SHIRAZ

är ett fruktigt och smakrikt vin som kommer från Australien. Det passar alldeles utmärkt till lättare vilträtter. Smaken är fruktig och har inslag av fat, björnbär, plommon, eukalyptus och kryddor. Alkoholhalten är 13,5 % och vinet säljes i 75 cl flaska med skruvkork. Nr: 6398. Pris: 91 kr.

öl.jpg
Öltipset: TT ORIGINAL LAGER

är ett ljust öl som passar utmärkt till vilträtter som inte är alltför kryddstarka. TT Original har en måttlig beska med inslag av honung och citrus. Bryggt på kornmalt och humle. Alkoholhalten är 4,5 % och ölet säljes i flaska på 33 cl. Nr: 1352 Pris: 11,70 kr.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

SJF ordförande: ”Man kan inte ljuga i ett styrelserum”

Under gårdagens årsstämma på Svenska Jägareförbundet röstades ledamoten Rickard Axdorff oväntat bort och hans plats lämnades tom. Förbundsordförande Torbjörn Larsson säger att det handlar Axdorff har agerat illojalt och ljugit. Frågan ska ha handlat om förbundets plats i WWF Förtroenderåd.
ANNONS ▼