Jägarens älgpizza

Den godaste pizzan kan du göra själv. Med älgfärs och kryddor blir ingen besviken, tvärtom! Skär upp pizzan, ta något gott att dricka och ett rykande färskt nummer av Jaktjournalen. Livskvalitet!

4 personer

Pizzadeg:
4 tallriksstora pizzor eller
2 bakplåtsstora pizzor
25 g jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1/2 tsk salt
6–7 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen. Tillsätt olja och salt och slutligen vetemjölet. Arbeta ihop till en deg. Jäs degen övertäckt i 1/2–1 tim.

Ta upp degen på bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 4 lika stora bitar och forma till runda bollar. Kavla ut till 20–25 cm i diam. Lägg på bakplåtar med bakplåtspapper.

Topping

400 g färs av älg
1 finhackad gul lök
smör till stekning
salt och vitpeppar
färdig tomatsås på burk, t ex Dolmio
8 dl riven pizzaost
torkad oregano
rucolasallad

Bryn köttfärs och lök i smör i en stekpanna, salta och peppra. Bred ut den färdiga tomatsåsen jämnt fördelat på de utkavlade pizzabottnarna. Fördela köttfärsen över pizzan och strö över ost. Grädda i mitten av ugnen i 225–250 grader 10–12 min. Strö över torkad oregano och rucolasallad före servering.

 

MariestadÖltips: Mariestads Old Ox

Ett ljust öl som passar utmärkt till husmanskost eller som sällskapsöl. Den har en maltig smak med inslag av ljust bröd, honung och pomerans. Tillverkad av kornmalt och humle. Alkoholhalt 6,9 %. Säljs i flaska 500 ml. Nr: 1379. Pris: 18:60 kr.

 

KoyleVintips: Koyle Reserva

Ett mycket fruktigt vin från Chile. Här hittar du inslag av fat, björnbär, örter, mörka körsbär och lakrits. Ett vin som passar bra med kryddiga vilträtter. Alkoholhalt: 14 %, sockerhalt 3 g/lit. Säljs i 750 ml flaska med naturkork. Nr: 6215. Pris: 99 kr.

AKTUELLT

Ulkeröd – En undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser