Grillad kotlettrad av vildsvin

En tallrik smarrig vildsvinskotlettrad. Perfekt för grillen.

 

Vildsvinskött på grillen är aldrig fel. En utskuren benfri kotlettrad, lite marinad och en god potatissallad är allt som behövs för en riktigt god middag.

Självklart är köttet trikintestat och styckat efter konstens alla regler.

4 portioner:

600 g utskuren kotlettrad av vildsvin

Potatissallad:

600 g kokt potatis
5 msk olivolja
3 msk vitvinsvinäger
2 msk dijonsenap
1 dl majonnäs
5 dl crème fraiche
½ dl gröna ärter
1 dl hackad gräslök
½–1 skivad rödlök
1 röd skivad spetspaprika
3 msk kapris
3 msk hackad persilja
100 g rucolasallad
salt & vitpeppar

Marinad:

3 msk tomatpuré
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
2 msk flytande honung
2 msk japansk soja

Tillbehör:

2 delade ananasskivor
valfri grönsallad

Gör så här:

Blanda ihop marinaden och lägg i hela kotlettraden och låt den ligga i rumstemperatur ett par timmar. Koka potatisen i lätt saltat vatten. Låt den svalna. Skär potatisen i mindre bitar. Blanda samman olja, vinäger och dijonsenap och häll det över potatisen, rör om försiktigt så inte potatisen mosas. Blanda majonnäs med crème fraiche och häll över. Tillsätt övriga ingredienser och blanda runt försiktigt. Salta och peppra efter smak. Låt gärna potatissalladen stå kallt någon timme före servering.

Grilla kotlettraden på mellanhög värme tillsammans med ananasskivorna. Serveras gärna med ett glas rött vin.

Vintips:
Andean Vineyards Syrah 2013

Ett argentinskt vin som passar utmärkt till grillat vilt. Doften är rik med koncentrerad frukt och inslag av solmogna mörka bär. Smaken är fyllig och frisk med solmogna mörka körsbär, blåbär och kaffe. Alkoholhalten är 14 %. Nr: 6906. Pris: 114 kr.

Öltips:
Poppels Russian Imperial Stout

Ett alkoholstarkt öl som tillverkas i Västra Götaland. Smaken är maltig med sötma och inslag av pumpernickel, lakrits, russin, kaffe och mörk choklad. Råvaror är korn, vetemalt och humle. Passar också utmärkt till vilt för den som uppskattar en alkoholhalt på 9,5 %. Flaska 330 ml. Nr: 30285. Pris: 34,90 kr.

AKTUELLT

Nu är tid för att stärka banden med jakthunden

Det är så här års man kan stärka banden med hunden, så att man slipper stå och klia sig i huvudet och fundera på varför den hellre jagar fyra socknar bort än på marken där man själv befinner sig, skriver Mikael Moilanen i den här krönikan.

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Annonser