Fyllda vildsvinsfärsbiffar

Nu står skogens skafferi vidöppet för oss jägare. Rätt hanterat har vi tillgång till världens bästa köttråvaror. Ekologiskt och nyttigt kött. Vildsvinsfärs är en av dessa fantastiska råvaror och med en fyllning av ost och bacon har du plötsligt en fantastisk middag. Lycka till.

4 portioner:

500 g vildsvinsfärs

1 dl grädde

2 msk ströbröd

1 ägg

1–2 msk viltkrydda (Santa Maria)

Salt och peppar efter smak

100 g smakrik ost

1 paket bacon ca 80–100 g

Gör så här:

Låt grädde, ströbröd och viltkrydda svälla lite tillsammans. Rör ner köttfärs till en jämn fin smet, salta och peppra efter smak.Rör i ägget.

Stek bacon och skär i mindre bitar. Skär lämpliga bitar av osten. Forma biffar och fyll med ost och bacon. Stek långsamt så biffarna blir ordentligt genomstekta. Gott till är stekta champinjoner, lök och gröna ärtor. Serveras gärna med pressad potatis.

Vintips:

Viña Albali Grand Reserva från 2010 är ett väl passande och prisvärt vin till vildsvin. Det spanska vinet har en utvecklad och kryddig smak med fatkaraktär. Här finns inslag av mörka bär, lakrits, tobak, kakao och vanilj. Råvara är Tempranillodruvan. Sockerhalten är 3 g/lit. Alkoholhalten är 13%. Nr: 2788. Pris: 79 kr.

Öltips:

Spisbryggeriets Pil & Grim är ett ekologiskt öl som har en fruktig smak med inslag av aprikos, apelsin och örter. Passar utmärkt som dryck till vildsvinsbiffar, men även som sällskapsdryck. Alkoholhalten är 4,7% och säljs i 330 ml flaska. Nr: 37017. Pris: 23.50 kr.

 

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser