Fyllda vildsvinsfärsbiffar

Nu står skogens skafferi vidöppet för oss jägare. Rätt hanterat har vi tillgång till världens bästa köttråvaror. Ekologiskt och nyttigt kött. Vildsvinsfärs är en av dessa fantastiska råvaror och med en fyllning av ost och bacon har du plötsligt en fantastisk middag. Lycka till.

4 portioner:

500 g vildsvinsfärs

1 dl grädde

2 msk ströbröd

1 ägg

1–2 msk viltkrydda (Santa Maria)

Salt och peppar efter smak

100 g smakrik ost

1 paket bacon ca 80–100 g

Gör så här:

Låt grädde, ströbröd och viltkrydda svälla lite tillsammans. Rör ner köttfärs till en jämn fin smet, salta och peppra efter smak.Rör i ägget.

Stek bacon och skär i mindre bitar. Skär lämpliga bitar av osten. Forma biffar och fyll med ost och bacon. Stek långsamt så biffarna blir ordentligt genomstekta. Gott till är stekta champinjoner, lök och gröna ärtor. Serveras gärna med pressad potatis.

Vintips:

Viña Albali Grand Reserva från 2010 är ett väl passande och prisvärt vin till vildsvin. Det spanska vinet har en utvecklad och kryddig smak med fatkaraktär. Här finns inslag av mörka bär, lakrits, tobak, kakao och vanilj. Råvara är Tempranillodruvan. Sockerhalten är 3 g/lit. Alkoholhalten är 13%. Nr: 2788. Pris: 79 kr.

Öltips:

Spisbryggeriets Pil & Grim är ett ekologiskt öl som har en fruktig smak med inslag av aprikos, apelsin och örter. Passar utmärkt som dryck till vildsvinsbiffar, men även som sällskapsdryck. Alkoholhalten är 4,7% och säljs i 330 ml flaska. Nr: 37017. Pris: 23.50 kr.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Så blir björnjakten 2019 – alla länen

21 augusti är datumet landets björnjägare väntar på. Den stora snackisen i år är den delade jaktstarten i Västerbotten där elva björnar får fällas från 21 augusti och tio lämnas till älgpremiären den 2 september.

SVA vill ha hjälp att kartlägga nya fågelvirus

SVA vill ha allmänhetens hjälp att hålla koll på om Sverige nås av fågelvirus som även kan smitta andra människor och djur och som inte funnits här tidigare. Allmänheten uppmanas rapportera döda fåglar som påträffas.
ANNONS ▼

Annonser