Fyllda vildsvinsfärsbiffar

Nu står skogens skafferi vidöppet för oss jägare. Rätt hanterat har vi tillgång till världens bästa köttråvaror. Ekologiskt och nyttigt kött. Vildsvinsfärs är en av dessa fantastiska råvaror och med en fyllning av ost och bacon har du plötsligt en fantastisk middag. Lycka till.

4 portioner:

500 g vildsvinsfärs

1 dl grädde

2 msk ströbröd

1 ägg

1–2 msk viltkrydda (Santa Maria)

Salt och peppar efter smak

100 g smakrik ost

1 paket bacon ca 80–100 g

Gör så här:

Låt grädde, ströbröd och viltkrydda svälla lite tillsammans. Rör ner köttfärs till en jämn fin smet, salta och peppra efter smak.Rör i ägget.

Stek bacon och skär i mindre bitar. Skär lämpliga bitar av osten. Forma biffar och fyll med ost och bacon. Stek långsamt så biffarna blir ordentligt genomstekta. Gott till är stekta champinjoner, lök och gröna ärtor. Serveras gärna med pressad potatis.

Vintips:

Viña Albali Grand Reserva från 2010 är ett väl passande och prisvärt vin till vildsvin. Det spanska vinet har en utvecklad och kryddig smak med fatkaraktär. Här finns inslag av mörka bär, lakrits, tobak, kakao och vanilj. Råvara är Tempranillodruvan. Sockerhalten är 3 g/lit. Alkoholhalten är 13%. Nr: 2788. Pris: 79 kr.

Öltips:

Spisbryggeriets Pil & Grim är ett ekologiskt öl som har en fruktig smak med inslag av aprikos, apelsin och örter. Passar utmärkt som dryck till vildsvinsbiffar, men även som sällskapsdryck. Alkoholhalten är 4,7% och säljs i 330 ml flaska. Nr: 37017. Pris: 23.50 kr.

 

AKTUELLT

100 Pantera – långhållssatsning från Sauer

Under året lanserades Sauer 100 Pantera. Geväret är tänkt som ett alternativ för den som är intresserad av långhållskytte men ändå vill ha ett jaktvapen för rörlig jakt. Jämfört med tidigare versioner av Sauer 100 är det framförallt stockningen som är utvecklad. Den flutade pipan är 19 mm i diameter och 50 cm lång vilket ger ett förhållandevis kompakt vapen.

Doris – dreverkungens drottning

Thomas Ekroth, Umeå, har haft fem drevrar i sin ägo och alla har varit jakt- och utställningschampions. Den senaste, Vildtjärns Doris har haft fantastiska framgångar både i utställningsringen och på jaktprov. Om det funnits ett VM i drever hade Thomas definitivt varit världsmästare.

Filmade oskyggt lodjur

Vanessa Andersson filmade i tisdags ett lodjur som lunkade framför bilen i flera hundra meter. "Inte ett onormalt beteende", säger länsstyrelsens personal om lodjuret.

Annonser