Fylld vildsvinsstek

 

Allt fler jägare har tillgång till vildsvinskött, en fantastisk råvara som passar både till vardags och fest. Ett säkert kort är fylld vildsvinsstek, det kräver inte heller ypperliga kockkunskaper. Men jag lovar, den som äter kommer att hylla dina färdigheter. Lycka till!

 

4–6 personer:

1 kg vildsvinsstek

2 gula lökar

smör till stekning

100 g mozzarella med basilika

1,5 dl riven parmesanost

2 msk färsk hackad basilika

2 msk färsk hackad persilja

1,5 dl hackade svarta oliver

1,5 dl hackad soltorkad tomat i olja

2 vitlöksklyftor

salt & peppar

Gör så här:

Skala och hacka löken. Bryn i smör tills den blir ljust gul och mjuk. Dela mozzarellan i mindre småbitar. Blanda ihop ost örter, oliver och soltorkad tomat i en skål och pressa i vitlöken. Putsa steken från hinnor. Skär ett längsgående snitt genom hela steken. Fyll sedan steken med röran och bind ihop med ett snöre.

Bryn köttet runtom i en stekpanna. Salta och peppra. Värm ugnen till 175 grader och stek färdigt i ugnen ca 1 timme. Använd gärna termometer som ska visa 75–80 grader.

Ugnsstekta rotfrukter passar utmärkt till.

 

vinVintips:
Tapiz Joven

Ett argentinskt rödvin producerat av malbecdruvan och passar utmärkt till vildsvin. Vinet har en mycket fruktig smak med inslag av fat, skogshallon, jordgubbar och sötlakrits. Dessutom är vinet mycket prisvärt. Alkoholhalten är 14 procent och sockerhalten 3 gram. Nr: 6521. Pris: 74 kr.

 

LeffeÖltips:
Leffe

Ett kryddstarkt öl med sötma, här återfinns även smaker av örter och honung. Bryggt på kornmalt och humle, färgen är mörkt gul. Fungerar utmärkt till vildsvin eller som sällskapsdryck efter en jaktdag. Alkoholhalt 6,6 procent. Säljs i 33 cl flaska. Nr: 1659. Pris: 21,90 kr.

 

AKTUELLT

Sverige har 2 900 björnar

Stockholm (JJ) Den svenska björnstammen växer. Av 2017 års populationsberäkning dras slutsatsen att det i dag finns cirka 2 900 björnar i landet.

Annonser