Festliga vildsvinskotletter

Vildsvinsköttet blir allt vanligare i jägarnas frysboxar, men också hos allmänheten som får ta del av detta uppskattade vilt. Med en utskuren kotlettrad, lite fyllning och goda till­behör är det enkelt att skapa feststämning.

4 personer:

800 g benfri kotlettrad
av vildsvin
½ röd paprika
½ rödlök
150 g ädelost
salt och peppar

Gör så här:

Skär kotlettraden i fyra lika stora bitar. Ta sedan varje kotlett och skär en ficka nästan ända ned men låt den vara hel i botten. Skär den halva paprikan i fyra strimlor. Stek paprikan och löken på låg värme i stekpanna tills de har mjuknat något. Dela osten   i smala skivor.
Fyll kotletterna med paprika, lök och ädelosten. Häfta ihop kotletterna med tandpetare. Salta och peppra.
Bryn kotletterna fint på båda sidor. Sänk värmen och efterstek 5 minuter på båda sidor.

Lätta upp.Frilägg.VINTIPSET
RIPANÇO PRIVATE SELECTION

Ett portugisiskt rödvin som passar alldeles utmärkt till vildsvin. Smaken är fruktig med inslag av röda körsbär, skogshallon, lakrits och viol. Alkoholhalten är 14 procent och socker­halten 9 g/lit. Säljes i 750 ml flaska med
naturkork. Pris: 75 kr. Nr: 79924.

Frilägg.ÖLTIPSET
BARON TRENCK

En ljus lager med fruktig smak från Tjeckien. Här finns även smak av tropisk frukt, ljust bröd, citrusskal och örter. Passar utmärkt till hus­manskost och rätter med vildsvin. Producerad på kornmalt och humle. Alkoholhalt 6 %. Säljes i 500 ml flaska. Pris: 21,90 kr. Nr: 11455.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser