Fest på vildsvinspizza

 

På våren ska det ofta fixas i jaktkojor och pass. Hela jaktlaget träffas och då passar det utmärkt med en stadig lunch. Vildsvinspizza kan du enkelt laga kvällen före, skära upp i bitar och arbetsdagen med jaktkompisarna blir så mycket trevligare – till och med lite festbetonad.

2 pizzor:

Pizzadeg

25 g jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1/2 tsk salt
6–7 dl vetemjöl
(eller 1 pkt färdig pizzamix)

Topping

500 g rökt vildsvinskött
1 finhackad gul lök
smör
salt, vitpeppar
färdig tomatsås på burk, t ex Dolmio
8 dl riven ost
rucolasallad
torkad oregano

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37° och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja och salt och slutligen vetemjölet. Arbeta ihop till en deg. Jäs degen övertäckt i 1/2–1 timme.

Ta upp degen på bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 2 lika stora bitar och kavla till bakplåtsstora pizzor. Lägg på bakplåtar med bakplåtspapper.

Bryn kött och lök i smör i en stekpanna; salta och peppra. Bred ut den färdiga tomatsåsen jämnt fördelad på de kavlade pizzabottnarna. Fördela köttet över pizzan och strö över ost. Grädda i mitten av ugnen i 225–250° i 10–12 minuter. Strö över rucolasallad och torkad oregano före servering.

 

Vintips:

Ferngrove Cabernet Sauvignon 2013

Australiensiska Ferngrove 2013, producerat på cabernet sauvignon-druvan, är ett fruktigt rödvin med örtig smak. Det är definitivt ett utmärkt val till viltkött, som i detta fall rökt vildsvin. Säljs i 75 cl-flaska med skruvkork. Nr: 3309. Pris: 99 kr.

 

Öltips:

Sitting Bulldog IPA

En klassisk ale från Gotlands Bryggeri. Sitting Bulldog har en humlearomatisk smak med tydlig beska som gör att den passar utmärkt till vilt. Här återfinns smaker av apelsinskal, honung och smörkola. Prova! Säljs i flaska om 33 cl. Nr: 89205. Pris: 21:90.

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

Ulkeröd – en undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser