Benfri kotlettrad av vildsvin

Den benfria kotlettraden, eller ytterfilén som vi kallar den på övrigt klövvilt, är en supergod styckdetalj på vildsvin. Jag brukar marinera kotlettraden i kylskåp under natten för att få in mer lockande smaker i köttet. Prova gärna – i mitt tycke supergott!

6 personer:

ca 1 kg benfri kottlettrad

Marinad:
2 msk balsamvinäger
2 msk sweet chilisås
3 pressade vitlöksklyftor
2 msk kikkoman soja
1,5 dl rapsolja

Gör så här:

Putsa köttet rent från hinnor. Blanda marina­den
i en plastpåse och lägg i köttet i marinaden minst 2 timmar, gärna längre. Ta upp köttet och torka av. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet snabbt i olja. Lägg köttet på en ugnssäker form och stick i en köttermometer. Stek köttet tills innertemperaturen är 70 grader.
Servera till ugnsstekta rotfrukter och ett  gott rött vin eller en god öl.

vin.jpgVINTIPSET

CARAVAN DURIF

Ett Australiensiskt rödvin som passar utmärkt till vilt och smakrika rätter. Producerad av druvan durif, petit sirah. Vinet är fruktigt och har en tydlig fatkaraktär med inslag av svarta vinbär, björnbär, laktrits, nötter, kryddor och vanilj. Alkoholhalten är 14,5 %. Årgång 2013.
Nr: 6573. Pris: 89 kr.

öl.jpgÖLTIPSET

BROOKLYN LAGER

Ett amerikanskt ljust lager med tydlig beska. En öl med maltig smak som passar utmärkt till vildsvinsrätter. Smaken har inslag av apelsinmarmelad, knäck, örter, aprikos och rågbröd som även går igen i smaken. Alkoholhalt 5,2 %. Säljes i 355 ml flaska. Nr: 1548. Pris: 17,90 kr.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vill skyddsjaga rådjur

Ytterligare en fastighetsägare på Gotland anser skogsskadorna så pass omfattande att denne nu ansöker om skyddsjakt på rådjur. Totalt har nu tre skogsägare ansökt om skyddsjakt.
ANNONS ▼