Benfri kotlettrad av vildsvin

Den benfria kotlettraden, eller ytterfilén som vi kallar den på övrigt klövvilt, är en supergod styckdetalj på vildsvin. Jag brukar marinera kotlettraden i kylskåp under natten för att få in mer lockande smaker i köttet. Prova gärna – i mitt tycke supergott!

6 personer:

ca 1 kg benfri kottlettrad

Marinad:
2 msk balsamvinäger
2 msk sweet chilisås
3 pressade vitlöksklyftor
2 msk kikkoman soja
1,5 dl rapsolja

Gör så här:

Putsa köttet rent från hinnor. Blanda marina­den
i en plastpåse och lägg i köttet i marinaden minst 2 timmar, gärna längre. Ta upp köttet och torka av. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet snabbt i olja. Lägg köttet på en ugnssäker form och stick i en köttermometer. Stek köttet tills innertemperaturen är 70 grader.
Servera till ugnsstekta rotfrukter och ett  gott rött vin eller en god öl.

vin.jpgVINTIPSET

CARAVAN DURIF

Ett Australiensiskt rödvin som passar utmärkt till vilt och smakrika rätter. Producerad av druvan durif, petit sirah. Vinet är fruktigt och har en tydlig fatkaraktär med inslag av svarta vinbär, björnbär, laktrits, nötter, kryddor och vanilj. Alkoholhalten är 14,5 %. Årgång 2013.
Nr: 6573. Pris: 89 kr.

öl.jpgÖLTIPSET

BROOKLYN LAGER

Ett amerikanskt ljust lager med tydlig beska. En öl med maltig smak som passar utmärkt till vildsvinsrätter. Smaken har inslag av apelsinmarmelad, knäck, örter, aprikos och rågbröd som även går igen i smaken. Alkoholhalt 5,2 %. Säljes i 355 ml flaska. Nr: 1548. Pris: 17,90 kr.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser