Annons
Bästa grytan på rådjur - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar
du här. Utprovat och lovordat. Lycka till!

1 gul lök
600 g grytbitar av rådjur
1 msk smör eller margarin
4 dl vatten
3 msk mörk oxfond el tärning
3 msk gin
2 dl rödvin
3 krossade enbär
timjan
2 msk hjortrongelé
salt och peppar

Gör så här:

Skala och klyfta löken. Bryn köttbitarna runtom i smör eller margarin, tillsätt vatten, fond, gin, rödvin, enbär, några kvistar timjan samt löken i klyftor. Låt grytan puttra under lock ca 30 min eller tills köttet är mört. Smaka av med gelé, salt och peppar. Serveras gärna med potatisgratäng och
en god sallad.

vin.jpgVintipset: SOLUNA

Argentinska Soluna Premium Malbec Cabernet Sauvignon passar utmärkt till viltkött. Smaken är fruktig med rostad fatkaraktär med inslag av blåbär, svarta vinbär, kryddor, peppar och vanilj. Det är 80 procent malbec- och 20 procent cabernet sauvignondruvor i vinet som  även har en fruktig doft. Vinet är etiskt märkt. Nr: 6507. Pris: 91 kr.

öl.jpgÖltipset: KILKENNY

Ett irländskt ale med tydlig beska. Kilkenny passar utmärkt till klövvilt, men också som sällskapsöl i jaktstugan. Smaken är maltig med inslag av knäck, rågbröd, citrusskal och torkade örter. Alkoholhalt: 4,3 %. Säljs i flaska på 330 ml. Nr: 1678. Pris: 15,20 kr.

Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
Jag vill testa!