Baconinlindad vildsvinsfilé

Kött från unga vildsvin håller mycket hög kvalitet. En vildsvinsfilé inlindad i jägarbacon, lite hårdare rökt, skulle lika gärna kunna vara en Nobelmiddag som en festkväll i jaktkojan. Rekommenderas på det bestämdaste.

4 portioner:

4 bitar av vildsvinsfilé, ca 800 gram

4 skivor Scan Jägarbacon

Tandpetare

Salt

Peppar

Marinad:

1 dl matolja

2 msk sirap

2 msk oxfond

2 msk hackad färsk timjan

Gör så här:

Skär filén i 4 cm tjocka skivor och banka ut den försiktigt.

Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera köttet i några timmar i rumstemperatur.

Linda en baconskiva runtom varje filébit och fäst med tandpetare. Grilla köttet ca 8 minuter på varje sida eller tills det är helt genomstekt. Salta och peppra.

Låt köttet vila 5 minuter före servering.

Vintips:

8 Keys är ett Portugisiskt vin med en nyanserad och fruktig smak. En framträdande tydlig fatkaraktär är påtaglig. Ett vin som passar utmärkt till vilt. Smaken påminner om mörka körsbär, peppar, björnbär och kaffe. Alkoholhalten är 14,5% och sockerhalten är 3 gram/lit. Nr: 2534. Pris: 119 kr.

Öltips:

Nils Oscar Celebration tillverkas i Nyköping och är välkänt bland många jägare. Ett nyanserat öl som passar perfekt till vilt. Smaken har tydliga inslag av aprikoser, honung och sirapslimpa. Men se upp, alkoholhalten ligger på hela 9,9 %. Tillverkat av korn- och vetemalt, rårörsocker samt av humle. Kan lagras. Säljs i flaska på 330 ml. Nr: 31212. Pris: 39.90 kr.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Hedin: ”Skönt att det blir åtal”

Åtalet mot Karl Hedin bygger på en lång rad indicier. Det är främst avlyssnade telefonsamtal som åklagare Lars Magnusson menar bevisar att Karl Hedin inte varit främmande för att skjuta varg, och att han jagade varg illegalt den 26 oktober 2018. "Skönt", säger Karl Hedin om åtalet.

Senaste vargnytt: Stora problem med varg på flera håll i landet

Vargen fortsätter skapa stora problem och merarbete för djurägare runt om i landet. I södra landsändan pågår skyddsjakt i tre län på fårdräpande vargar, och i Gävleborg strider ortsbor i Lingbo för att få skyddsjakt på närgångna vargar som bland annat dödat får och lamadjur.

Rektor Eva-Lena sköt stortjur

Eva-Lena Årmyr och hennes älgjakt har blivit en snackis bland eleverna på skolan där hon är rektor. Under älgjakten fällde Eva-Lena en riktigt fin älgtjur.
ANNONS ▼