Baconinlindad vildsvinsfilé

Kött från unga vildsvin håller mycket hög kvalitet. En vildsvinsfilé inlindad i jägarbacon, lite hårdare rökt, skulle lika gärna kunna vara en Nobelmiddag som en festkväll i jaktkojan. Rekommenderas på det bestämdaste.

4 portioner:

4 bitar av vildsvinsfilé, ca 800 gram

4 skivor Scan Jägarbacon

Tandpetare

Salt

Peppar

Marinad:

1 dl matolja

2 msk sirap

2 msk oxfond

2 msk hackad färsk timjan

Gör så här:

Skär filén i 4 cm tjocka skivor och banka ut den försiktigt.

Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera köttet i några timmar i rumstemperatur.

Linda en baconskiva runtom varje filébit och fäst med tandpetare. Grilla köttet ca 8 minuter på varje sida eller tills det är helt genomstekt. Salta och peppra.

Låt köttet vila 5 minuter före servering.

Vintips:

8 Keys är ett Portugisiskt vin med en nyanserad och fruktig smak. En framträdande tydlig fatkaraktär är påtaglig. Ett vin som passar utmärkt till vilt. Smaken påminner om mörka körsbär, peppar, björnbär och kaffe. Alkoholhalten är 14,5% och sockerhalten är 3 gram/lit. Nr: 2534. Pris: 119 kr.

Öltips:

Nils Oscar Celebration tillverkas i Nyköping och är välkänt bland många jägare. Ett nyanserat öl som passar perfekt till vilt. Smaken har tydliga inslag av aprikoser, honung och sirapslimpa. Men se upp, alkoholhalten ligger på hela 9,9 %. Tillverkat av korn- och vetemalt, rårörsocker samt av humle. Kan lagras. Säljs i flaska på 330 ml. Nr: 31212. Pris: 39.90 kr.

 

AKTUELLT

100 Pantera – långhållssatsning från Sauer

Under året lanserades Sauer 100 Pantera. Geväret är tänkt som ett alternativ för den som är intresserad av långhållskytte men ändå vill ha ett jaktvapen för rörlig jakt. Jämfört med tidigare versioner av Sauer 100 är det framförallt stockningen som är utvecklad. Den flutade pipan är 19 mm i diameter och 50 cm lång vilket ger ett förhållandevis kompakt vapen.

Doris – dreverkungens drottning

Thomas Ekroth, Umeå, har haft fem drevrar i sin ägo och alla har varit jakt- och utställningschampions. Den senaste, Vildtjärns Doris har haft fantastiska framgångar både i utställningsringen och på jaktprov. Om det funnits ett VM i drever hade Thomas definitivt varit världsmästare.

Filmade oskyggt lodjur

Vanessa Andersson filmade i tisdags ett lodjur som lunkade framför bilen i flera hundra meter. "Inte ett onormalt beteende", säger länsstyrelsens personal om lodjuret.

Annonser