Baconinlindad vildsvinsfilé

Tänk vad vi jägare är bortskämda med fina råvaror. Baconinlindad vildsvinsfilé passar vilken nyårsmeny som helst. Men vi jägare äter det oftare än så och varför inte nu när jaktsäsongen drar igång på allvar. Bara det bästa är  gott nog.

4 portioner:

ca 800 g vildsvinsfilé
4 skivor Scan jägarbacon
tandpetare
salt
peppar

Marinad:

1 dl matolja
2 msk sirap
2 msk oxfond
2 msk hackad färsk timjan

 

Gör så här:

Skär filén i 4 st 4 cm tjocka skivor. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera köttet i några timmar i rumstemperatur.

Linda en baconskiva runtom varje filébit och fäst med tandpetare. Grilla köttet ca 8 minuter på varje sida eller tills det är helt genomstekt. Salta och peppra. Låt köttet vila 5 minuter före servering. Servera gärna med bakad potatis.

 

 

Coto.ImazVintips:
Coto de Imaz 2010

Ett säkert kort när du bjuder dina bekanta på vildsvin. Ett spanskt Riojavin med en nyanserad och kryddig smak med inslag av fat och mörka körsbär. Vinet har en alkoholhalt på 13,5 % och sockerhalten är 3 g/liter. Säljs i 750 ml-flaska. Prisvärt. Nr: 2659. Pris: 105 kr.

 

IPAÖltips:
Lagunitas IPA

Kan bli en överraskning för många. Ett amerikanskt öl med en tydlig humlearomatisk smak med en tydlig beska. Här hittar man även inslag av sirapslimpa, grapefrukt och örter. Alkoholhalten ligger på höga 6,2 % men det fungerar ändå bra till husmanskost av vilt. Säljs i flaska på 355 ml. Nr: 89607. Pris: 22:90.

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

Ulkeröd – en undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser