Baconinlindad vildsvinsfilé

Tänk vad vi jägare är bortskämda med fina råvaror. Baconinlindad vildsvinsfilé passar vilken nyårsmeny som helst. Men vi jägare äter det oftare än så och varför inte nu när jaktsäsongen drar igång på allvar. Bara det bästa är  gott nog.

4 portioner:

ca 800 g vildsvinsfilé
4 skivor Scan jägarbacon
tandpetare
salt
peppar

Marinad:

1 dl matolja
2 msk sirap
2 msk oxfond
2 msk hackad färsk timjan

 

Gör så här:

Skär filén i 4 st 4 cm tjocka skivor. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera köttet i några timmar i rumstemperatur.

Linda en baconskiva runtom varje filébit och fäst med tandpetare. Grilla köttet ca 8 minuter på varje sida eller tills det är helt genomstekt. Salta och peppra. Låt köttet vila 5 minuter före servering. Servera gärna med bakad potatis.

 

 

Coto.ImazVintips:
Coto de Imaz 2010

Ett säkert kort när du bjuder dina bekanta på vildsvin. Ett spanskt Riojavin med en nyanserad och kryddig smak med inslag av fat och mörka körsbär. Vinet har en alkoholhalt på 13,5 % och sockerhalten är 3 g/liter. Säljs i 750 ml-flaska. Prisvärt. Nr: 2659. Pris: 105 kr.

 

IPAÖltips:
Lagunitas IPA

Kan bli en överraskning för många. Ett amerikanskt öl med en tydlig humlearomatisk smak med en tydlig beska. Här hittar man även inslag av sirapslimpa, grapefrukt och örter. Alkoholhalten ligger på höga 6,2 % men det fungerar ändå bra till husmanskost av vilt. Säljs i flaska på 355 ml. Nr: 89607. Pris: 22:90.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser