Baconinlindad vildsvinsfilé

Tänk vad vi jägare är bortskämda med fina råvaror. Baconinlindad vildsvinsfilé passar vilken nyårsmeny som helst. Men vi jägare äter det oftare än så och varför inte nu när jaktsäsongen drar igång på allvar. Bara det bästa är  gott nog.

4 portioner:

ca 800 g vildsvinsfilé
4 skivor Scan jägarbacon
tandpetare
salt
peppar

Marinad:

1 dl matolja
2 msk sirap
2 msk oxfond
2 msk hackad färsk timjan

 

Gör så här:

Skär filén i 4 st 4 cm tjocka skivor. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera köttet i några timmar i rumstemperatur.

Linda en baconskiva runtom varje filébit och fäst med tandpetare. Grilla köttet ca 8 minuter på varje sida eller tills det är helt genomstekt. Salta och peppra. Låt köttet vila 5 minuter före servering. Servera gärna med bakad potatis.

 

 

Coto.ImazVintips:
Coto de Imaz 2010

Ett säkert kort när du bjuder dina bekanta på vildsvin. Ett spanskt Riojavin med en nyanserad och kryddig smak med inslag av fat och mörka körsbär. Vinet har en alkoholhalt på 13,5 % och sockerhalten är 3 g/liter. Säljs i 750 ml-flaska. Prisvärt. Nr: 2659. Pris: 105 kr.

 

IPAÖltips:
Lagunitas IPA

Kan bli en överraskning för många. Ett amerikanskt öl med en tydlig humlearomatisk smak med en tydlig beska. Här hittar man även inslag av sirapslimpa, grapefrukt och örter. Alkoholhalten ligger på höga 6,2 % men det fungerar ändå bra till husmanskost av vilt. Säljs i flaska på 355 ml. Nr: 89607. Pris: 22:90.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Så blir björnjakten 2019 – alla länen

21 augusti är datumet landets björnjägare väntar på. Den stora snackisen i år är den delade jaktstarten i Västerbotten där elva björnar får fällas från 21 augusti och tio lämnas till älgpremiären den 2 september.

SVA vill ha hjälp att kartlägga nya fågelvirus

SVA vill ha allmänhetens hjälp att hålla koll på om Sverige nås av fågelvirus som även kan smitta andra människor och djur och som inte funnits här tidigare. Allmänheten uppmanas rapportera döda fåglar som påträffas.
ANNONS ▼

Annonser