Älgjägarens grillade högrev

Allt vilt har spännande styckdetaljer som inte alltid kommer till användning. Ibland är det svårt när kanske 20 jägare ska dela på en älg. Men finns möjlighet till en optimerad styckning är högreven från älg en mycket spännande styckdetalj.
Göran Pettersson, Falun, har skickat in månadens recept: grillad högrev för älgjägare.

4 personer
800 gram högrev
Marinad
2 dl olivolja
3 msk soja
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl chilikryddor
1 msk viltfond
½ dl rött vin
Övrigt
Rökt flingsalt
Bearnaisesås

Gör så här
Högreven ska förkokas, gärna dagen innan, i cirka 2 timmar. Salta lätt. Låt sedan högreven svalna, och skär den i lämpliga skivor. Därefter lägger du skivorna i marinad och låter dem ligga i kylskåp över natten.
Två timmar innan det är dags att grilla låter du högreven bli rumstempererad. Grilla skivorna på medelhög värme i någon minut på vardera sidan.
Servera gärna med en coleslaw-sallad på sommaren, bearnaisesås och ett gott öl. Lycka till.

Vintipset:
koonunga.jpgPenfolds Koonunga HillShiraz och Sauvignon CabernetEtt riktigt gott viltkött ska definitivtavnjutas med ett gott rödvin. Från Australien kommer Penfolds Koonunga Hill som passar
alldeles utmärkt till grillat vilt.
Det är både fruktigt och smakrikt, gjort på Shiraz och Sauvignon Cabernet. Smaken har fruktiga inslag av fat, björnbär, plommon, lakrits
och vanilj. Vinet ska serveras
rumstempererat och är prisvärt.

Nr: 6253  Pris: 89 kr

Öltipset:
lager.jpgBrooklyn Lager
För ölälskarna är ett gott öl aldrig fel
till sommarens vilda på grillen. Från USA
kommer Brooklyn Lager, ett ljust öl med
nyanserad och maltig smak.
Här finns inslag av apelsinmarmelad,
knäck, örter, aprikos och rågbröd.
Alkoholhalten är 5,2 procent och serveras
vid cirka 10 grader.

Nr: 1548  Pris: 17,30 kr

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼