Älgbiff på grillen

Grillat är aldrig fel.

Fira våren med en älgbiff på grillen. Bättre kan det knappast bli. Om du skött styckningen och märkt köttpåsarna är det bara att plocka upp en bit älgstek ur frysen och marinera. Njut av våren och grillsmaken.

4 personer:

4 utskurna biffar av älg, ca 150 gram styck
600 g skalad potatis
smör till stekning
salt & peppar

Marinad:

½ dl olivolja
½ dl torr sherry
½ dl Kikkoman soja
1 msk riven ingefära
½ msk krossade enbär
½ msk färska timjanblad
salt & peppar

Kryddsmör:

150 g smör
1–2 klyftor vitlök
ca 2 msk hackad persilja

Blanda marinaden och lägg i köttet. Låt marinera över dagen. Grilla biffarna några minuter på varje sida eller efter smak. Krydda med salt och nymald vitpeppar. Tillaga kryddsmöret genom att röra smöret mjukt och tillsätt vitlök och hackad persilja. Banda ihop. Strimla potatisen i små stavar. Stek potatisen tills den är gyllenbrun o mjuk. Salta och peppra lite försiktigt.
Servera den grillade biffen med kryddsmöret och den strimlade potatisen.

Lätta upp. Frilägg.Vintips:
Stellenzicht Golden Triangle Shiraz

Ett säkert kort som så många andra sydafrikanska viner när vilt ligger på tallriken. Vinet har en mycket fruktig smak med rostad fatkaraktär. Här återfinns inslag av björnbär, plommon, vanilj, myntha och choklad.
Årgång 20111. Alkoholhalt 14 %. Säljs i flaska 750 ml med naturkork.
Nr: 22095.
Pris: 107 kr.

Lätta upp. Frilägg.Öltips:
Primátor Premium Dark

Ett tjeckiskt öl med maltig smak som passar alldeles utmärkt till grillat viltkött. Förutom den maltiga smaken finns en viss sötma med inslag av torkad frukt, smörkola, rostat bröd och choklad. Alkoholhalten är 4,8 % och säljs i flaskor om 330 ml.
Nr: 1615.
Pris: 14.50 kr.

 

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼