Sök på Jaktjournalen

Artiklar
Recept

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Laga en mustig älggryta

6 portioner ca 2 timmar Ingredienser: 1 kg grytbitar av älg salt och peppar ca 2 msk vetemjöl smör till stekning 3 dl vatten 2 gula lökar 2 morötter 125 g rotselleri ca 3 dl porter 1 tärning grönsaksbuljong 8 enbär 2 krm timjan 1 lagerblad 2 msk svartvinbärsgelé Garnering: 225 g färska kantareller hackad
BJÖRNJAKTEN 2020!

Allt om björnjakten 2020!

Äntligen drar björnjakten igång! Här kan du följa läsarnas jakter. Vill du själv synas använder du #JJbilden på Instagram. Här hittar också alla artiklar vi skrivit inför och under årets björnjakt.
ANNONS ▼

Viltfärsbiffar med lingon

6 portioner 40 minuter Färsbiffar: 750–800 g finmald viltfärs 3 äggulor 2 dl vispgrädde 1 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 krm svartpeppar smör till stekning Sky: 1 msk kalvfond 2 dl vatten ca 50 g smör Ugnspotatis: 1,2 kg potatis och rotfrukter (potatis, morötter, palsternackor) olja 1 knippe färsk timjan Till servering: lingon Gör

Viltfärsgryta med heta korvar

4 pers 35 min 2 kryddiga korvar, t ex chorizo 400 g viltfärs rapsolja till stekning 1 stor gul lök 4 vitlöksklyftor 10 brysselkål, ca 200 g 150 g färska champinjoner 1 dl vitt vin 1 msk tomatpuré 3 dl kalvbuljong 2 dl grädde ca 1 tsk majsstärkelse salt och peppar 1 dl hackad persilja
ANNONS ▼

Viltjärpar med frasig rösti och gräddsås

Färs gör succé i de flesta sällskap. Så lätt att variera och servera med olika tillbehör. Här bjuder vi på rätter som alla kan laga på mindre än en timme! 4 pers ca 30 min 600 g viltfärs 1 dl ströbröd 1 ägg 2–3 msk riven gul lök 1 dl vatten salt och peppar smör

Mustig och supergod älggryta

Att avnjuta en härlig älggryta efter en lyckad jaktdag kan vara det härligaste som finns. Vi jägare kan skatta oss lyckliga att ha det mest ekologiska och delikata köttet i frysen. Jaktjournalen kan dela med sig av ett riktigt härligt recept av älggryta som går hem hos både barn och vuxna. Ingredienser: 600 gram grytbitar

Baconinlindad vildsvinsfilé

Kött från unga vildsvin håller mycket hög kvalitet. En vildsvinsfilé inlindad i jägarbacon, lite hårdare rökt, skulle lika gärna kunna vara en Nobelmiddag som en festkväll i jaktkojan. Rekommenderas på det bestämdaste. 4 portioner: 4 bitar av vildsvinsfilé, ca 800 gram 4 skivor Scan Jägarbacon Tandpetare Salt Peppar Marinad: 1 dl matolja 2 msk sirap

Julharen du inte vill missa

I varje jägarfamilj av rang ska det serveras hare på julbordet. Här är ett supergott recept som vi garanterar att även tomten blir mätt och nöjd av. Ibland handlar mat inte bara om att äta en god middag, när det gäller julharen bevarar vi även gamla jaktliga traditioner. Något som passar julen på ett utmärkt

Vildsvinsspjäll till julbordet

Ugnsstekta revben av vildsvin är minst lika uppskattat som vildsvinsskinka och julharen i ett jägarhem. Det finns väl inget godare än att äta sitt egna viltkött, från skott till tallrik. 1 500 gram revbensspjäll av vildsvin Marinad: 2 klyftor pressad vitlök 0,5 dl rapsolja 0,5 dl kinesisk soja 3 msk flytande honung 1msk torkad rosmarin el