Sök på Jaktjournalen

Artiklar
Recept

Viltfärsgryta med heta korvar

4 pers 35 min 2 kryddiga korvar, t ex chorizo 400 g viltfärs rapsolja till stekning 1 stor gul lök 4 vitlöksklyftor 10 brysselkål, ca 200 g 150 g färska champinjoner 1 dl vitt vin 1 msk tomatpuré 3 dl kalvbuljong 2 dl grädde ca 1 tsk majsstärkelse salt och peppar 1 dl hackad persilja
ANNONS ▼

Viltjärpar med frasig rösti och gräddsås

Färs gör succé i de flesta sällskap. Så lätt att variera och servera med olika tillbehör. Här bjuder vi på rätter som alla kan laga på mindre än en timme! 4 pers ca 30 min 600 g viltfärs 1 dl ströbröd 1 ägg 2–3 msk riven gul lök 1 dl vatten salt och peppar smör

Mustig och supergod älggryta

Att avnjuta en härlig älggryta efter en lyckad jaktdag kan vara det härligaste som finns. Vi jägare kan skatta oss lyckliga att ha det mest ekologiska och delikata köttet i frysen. Jaktjournalen kan dela med sig av ett riktigt härligt recept av älggryta som går hem hos både barn och vuxna. Ingredienser: 600 gram grytbitar
ANNONS ▼

Baconinlindad vildsvinsfilé

Kött från unga vildsvin håller mycket hög kvalitet. En vildsvinsfilé inlindad i jägarbacon, lite hårdare rökt, skulle lika gärna kunna vara en Nobelmiddag som en festkväll i jaktkojan. Rekommenderas på det bestämdaste. 4 portioner: 4 bitar av vildsvinsfilé, ca 800 gram 4 skivor Scan Jägarbacon Tandpetare Salt Peppar Marinad: 1 dl matolja 2 msk sirap

Julharen du inte vill missa

I varje jägarfamilj av rang ska det serveras hare på julbordet. Här är ett supergott recept som vi garanterar att även tomten blir mätt och nöjd av. Ibland handlar mat inte bara om att äta en god middag, när det gäller julharen bevarar vi även gamla jaktliga traditioner. Något som passar julen på ett utmärkt
ANNONS ▼

Vildsvinsspjäll till julbordet

Ugnsstekta revben av vildsvin är minst lika uppskattat som vildsvinsskinka och julharen i ett jägarhem. Det finns väl inget godare än att äta sitt egna viltkött, från skott till tallrik. 1 500 gram revbensspjäll av vildsvin Marinad: 2 klyftor pressad vitlök 0,5 dl rapsolja 0,5 dl kinesisk soja 3 msk flytande honung 1msk torkad rosmarin el

Fyllda vildsvinsfärsbiffar

Nu står skogens skafferi vidöppet för oss jägare. Rätt hanterat har vi tillgång till världens bästa köttråvaror. Ekologiskt och nyttigt kött. Vildsvinsfärs är en av dessa fantastiska råvaror och med en fyllning av ost och bacon har du plötsligt en fantastisk middag. Lycka till. 4 portioner: 500 g vildsvinsfärs 1 dl grädde 2 msk ströbröd

Lyxig köttfärssås

Ungdomar och vuxna i jägarfamiljen brukar uppskatta en riktigt god köttfärssås med pasta. Med viltfärs finns alla möjligheter att lyckas. Här bjuder vi på en extra lyxig köttfärssås. 4 personer: 500 g viltfärs 1 hackad gul lök 1 pressad vitlöksklyfta smör till stekning salt och peppar 1 pkt krossade tomater, 500 g 5 msk chilisås

Rådjurssadel slår allt!

Plötsligt finbesök? Grilla rådjurssadel, det går snabbt att tina och är djuriskt gott att grilla. Slår det mesta i matväg. En pepparrotssås till den grillade rådjurssadeln passar utmärkt. 4 portioner: 1 kg rådjurssadel Marinad: ½ dl balsamvinäger ½ dl soja, t ex Kikkoman 1 pressad vitlöksklyfta 1 msk honung 2–3 krm cayennepeppar 1 msk hackad

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Annonser