Rävlocktävling samlar pengar till Cancerfonden

Jönköping (JJ) I mitten av mars arrangerar Nätarns Skytteförening en rävlocktävling som genomförs i 2-mannalag.

Rävlock blir allt populärare och nu kan jägarna också tävla i rävlock utanför Jönköping. Överskottet skänks till Cancerfonden. Foto: Holger Nilsson

Redan ifjol arrangerade Nätarns Skytteförening i Lekeryd, Jönköping, en rävlocktävling. En succé som nu följs upp och den 15 mars arrangeras tävlingen på nytt.

Jakten startar klockan 06.00, på egna marker. Jägarna behöver inte samlas innan utan kan direkt ge sig ut i sina jaktmarker. Arrangörerna litar på att jägarna inte startar före klockan 06.00. Den pågår sedan hela dagen och klockan 19.00 är det samling vid klubbstugan i Järsnäs, öster om Lekeryd.

Här bjuder klubben på korvgrillning och det vinnande laget ska koras. Vinner gör de som skjutit flest rävar. Har flera lag hamnat på samma antal rävar blir det totalvikten som avgör.

Jägarna måste anmäla sig via mail eller sms till klubben och betala 100 kronor per person. Hela överskottet från rävlockardagen kommer att gå oavkortat till Cancerfonden och redovisas på hemsidan.

Vandringspris och övriga priser kommer att delas ut.

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser