Rävlockkurser drar fulla hus

Borlänge (JJ) Vårvintern är tveklöst högsäsong för rävlock. Den andra februari arrangerar Vildmarks i Borlänge en rävlockkurs med JJ:s medarbetare Ulf Lindroth, intresset är mycket stort.

Ulf Lindroth kan konsten att locka räv. Nu reser han runt i landet och lär ut till andra rävjaktsintresserade jägare. Foto: Holger Nilsson.

– Vi upplever att intresset för rävlock är jättestort. Kursen är nästan fulltecknad bara efter ett par dagar här hos oss på Vildmarks. Det är jägare som åker 25 mil för att få vara med, berättar arrangören Henric Lindh.

Kursen hos Vildmarks kommer att innehålla både en teoridel och praktisk jakt.

– Vi kommer att ha en genomgång av lockpipor, skjutstöd och passval i fält här i butken. Sedan kommer vi att åka ut och locka räv på Norra Tunas Viltvårdsområde som ligger strax norr om Borlänge, berättar Henric, som räknar med att fylla kursen de närmaste dagarna.

Lock på räv går nu in i sin högsäsong.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser