Rävjakt gav pengar till barncancerfonden

Lars Göran Jonassons schillerhanne får nosa på en av de fällda rävarna.Ljungby (JJ) Jägarna i södra Ljungby älgskötselområde samlade under sin årliga storjakt på räv in 7 000 kronor till Barncancerfonden.

Idén med en storjakt på räv sjösattes i fjol. Resultatet blev minst sagt lyckat. På första jakten fälldes 15 rävar. Hela älgskötselområdet på 21 000 hektar nyttjas till storjakten.

Christer Karlsson som arrangerande jakten deltog också som hundförare med sin smålandsstövare Felix.

I år var resultatet något skralare på rävsidan, men desto bättre på insamlingssidan. Alla jägare som deltog skänkte en femtiolapp till förmån för Barncancerfonden och när jakten var slut hade 7 000 kronor samlats in.

Christer Karlsson, Ljungby som anordnar jakten var nöjd med dagen trots att bara två rävar fälldes.

– Vi hade ett tiotal hundar i gång och det var rävdrev i princip hela dagen. Jag tror 15 rävar grytade. Nästa år ska vi vara bättre förberedda för grytjakten, säger han.

Ingen storjakt utan korvgrillning. Arne och Mikael Nilsson tillsammans med Jan Olof Karlsson hugger in på var sin korv.
AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser