Rävjägare sköt älg med hagelgevär

Onsala (JJ) En jägare som var ute och jagade räv blev attackerad av en ilsk älg och blev till sist tvungen att skjuta den för att freda sig själv.

När älgen kom för nära blev jägare tvungen att skjuta för att freda sig. Foto: Istock

Det var i helgen en jägare var ute på rävjakt i Onsala och den ilskna älgen plötsligt dök upp. Händelsen har nu anmälts till polisen som jaktbrott, men Lars Liffner, gruppchef för utredning, polisen i Kungsbacka tycker att allt gått rätt till.

 

– Han blev attackerad av en älg och som jag förstod det pågick det en längre stund. Mannen sköt först ett varningsskott, men älgen gav sig inte. Så när den kom på en meters avstånd, sköt han älgen i pannan, säger Lars Liffner, gruppchef för utredning, polisen i Kungsbacka till tidningen Norra Halland.

Jägaren kontaktade själv polisen och anmälde skottet mot älgen.

– Med de uppgifterna som finns har jag svårt att se att han ska behöva stå till svars för brott mot jaktlagstiftningen, säger Lars Liffner vidare till Norra Halland.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Älgstammen i Västsverige minskar

Älgjaktssäsongen lider mot sitt slut och Länsstyrelsen i Västra Götaland konstaterar att stammen fortsätter att minska i området, utifrån älgobsdata. Sedan 2013 har obsen minskat från 0.107 älgar per mantimma till 0,082 älgar per mantimma.

Debatt: Det finns plats för oss alla i fjällen

Sverige är ett märkligt land på många sätt, demokrati och lika rätt till ”allt” i vardagen är en ledstjärna. Nu har vi fått Girjasdomen. Var finns demokratin och de sunda förnuftet i den, frågar sig debattören Sivert Öderyd.
ANNONS ▼

Annonser