Rävjägare sköt älg med hagelgevär

Onsala (JJ) En jägare som var ute och jagade räv blev attackerad av en ilsk älg och blev till sist tvungen att skjuta den för att freda sig själv.

När älgen kom för nära blev jägare tvungen att skjuta för att freda sig. Foto: Istock

Det var i helgen en jägare var ute på rävjakt i Onsala och den ilskna älgen plötsligt dök upp. Händelsen har nu anmälts till polisen som jaktbrott, men Lars Liffner, gruppchef för utredning, polisen i Kungsbacka tycker att allt gått rätt till.

 

– Han blev attackerad av en älg och som jag förstod det pågick det en längre stund. Mannen sköt först ett varningsskott, men älgen gav sig inte. Så när den kom på en meters avstånd, sköt han älgen i pannan, säger Lars Liffner, gruppchef för utredning, polisen i Kungsbacka till tidningen Norra Halland.

Jägaren kontaktade själv polisen och anmälde skottet mot älgen.

– Med de uppgifterna som finns har jag svårt att se att han ska behöva stå till svars för brott mot jaktlagstiftningen, säger Lars Liffner vidare till Norra Halland.

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser