Räv-SM igång

Strömsnäsbruk (JJ) Nu på morgonen släpptes tio stövare på olika provområden utanför Strömsnäsbruk. Svenska Stövarklubbens Räv-SM ska nu avgöras under två dagars prov.

Fjolårets SM-tvåa Nässjöns Astok och ägaren Patrik Isaksson, Aneby vid morgonens släpp. Foto: Joakim Martinsson.

Tio av landets främsta rävhundar har just startat kampen om SM-titeln vid Räv-SM. Hundarna ska tävla i två dagar på provområden utanför Strömsnäsbruk, ett par mil söder om Lungby i Kronoberg.

Det duggregnar lätt i området med ett par plusgrader.

Jaktjournalens medarbetare Ted Karlsson och Joakim Martinsson finns på plats för senare reportage i tidningen. Vill du följa direktsändningen hittar du direktlänk i notis från SM:et längre ned i nyhetsfältet.

Vi sammanfattar dagens prov efter kollegiet i kväll.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser