Räv-SM:s andra provdag över

Gotland (JJ) Det är jämt i toppstriden inför kollegiet på Räv-SM:s andra och avgörande dag. Flera hundar har gjort kanonarbeten även idag.

Schillerstövaren Drevtorpets Challes drevräv från tidigare i dag. Foto: Joakim Martinsson

Räv-SM:s andra tävlingsdag klarade sig dessvärre inte från problem med aktivister. På provrutan Garda skrämdes hamiltontiken Axa under ett rävdrev när aktivisterna gick runt och blåste i mistlurar. Hunden bröt drevet och sprang till ägaren Robert Öberg.

För att kunna fortsätta tävlingen stängdes hundens trackerpejl av och hunden släpptes i ett nytt område där inga aktivister fanns.

Flera av hundarna som låg i toppen efter gårdagen har också i dag producerat på topp. Det blir spännande att se vad kollegiet kommer fram till.

Jaktjournalen presenterar vinnaren i samband med prisutdelningen i kväll.

 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser