Räv misstänks ha dödat 15 katter

Nacka(JJ) En räv misstänks ha dödat 15 katter under ett halvår - i och omkring Storängen.

Enligt viltvårdaren Göran Nilsson är detta en ”killer”. Och han menar att räven specialiserat sig på att ta katter.

Nyligen trodde man att räven fångats i en fälla som Nacka kommun hjälpt till med. Men flera katter har dödats efter det så det var troliglen inte den räv som man ville ha tag i.
– Så är det nog. Jag tror att räven vi har att göra med är en så kallad ledare, kanske en tik som vill försörja sina ungar med mat. Men jag har varit jägare sedan 1973 och aldrig hört talas om något liknande i Nacka, säger Göran Nilsson till Nacka Värmdö Posten.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser