Rättvis Jakt bildar Dalslandsavdelning

Färgelanda (JJ) Förbundet Rättvis Jakt har bildat en Dalslandsavdelning och hållit sitt första möte.

Förbundet Rättvis Jakt, Avdelning Dalsland höll ett konstituerande möte och ordinarie årsstämma på Värdshuset Facklan i Bäckefors, i helgen som var.

Mötesdeltagarna beslöt att bilda avdelningen. Till ordförande valdes Christer Bernlo från Råggärd. Vice ordförande blev Kjell Knape från Vårvik, sekreterare Anders Bengtsson från Uddalen (Ed), kassör Christer Bernlo, ledamöter Kenneth Jonsson från Järbo och Leif A Westbom från Östby (Ödeborg).

Nästan alla medlemmar bor väster om Kroppefjäll. Därför gav stämman styrelsen i uppdrag att arbeta för att öka antalet medlemmar i den östra landskapsdelen.

Läs mer om det nystartade förbundet på deras hemsida.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Kennelklubben kopplar samman veterinärkoncern med försäkringsbolag

Stiftelsen djursjukhus i Stor-Stockholm har de senaste åtta åren tjänat en halv miljard på djursjukvård. Under samma tid har försäkringsbolaget Agria gjort ett tekniskt resultat på djurförsäkringar på 1,8 miljarder. I båda styrelserummen sitter Svenska Kennelklubben som ändå menar att de företräder hundar och hundägare.

Försäkringsbolagen tjänar idag mer på djurägarna

De senaste tio åren har kostnaderna för hundägarnas försäkringspremier ökat markant. Försäkringsbolagen skyller på veterinärerna men oavsett ökade veterinärkostnader är försäkringsbolagens marginal densamma – eller till och med större.

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.
ANNONS ▼

Annonser