Rättegång om vargjakt avslutad

Stockholm (JJ) Miljöåklagare Åse Schoultz hävdar att hon i hovrätten styrkt misstankar om illegal vargjakt i norra Dalarna. - Jag yrkade på två års fängelse, men jag säger inte att de ska dömas till det, säger hon.

I Mora tingsrätt ansågs bevisen mot de fem härjedalingarna inte räcka till.

Ett knappt år efter att tingsrätten friade dem från anklagelserna om grovt jaktbrott i trakterna kring Rövarberget och Sexdalsvallen hölls rättegången i Svea hovrätt. Utöver det som presenterades i tingsrätten kunde åklagaren i hovrätten lägga fram 19 nya sms som uppdagades när (NOA) tömde männens mobiltelefoner på trafik.

– Det är några nya sms och i övrigt samma sammanställning som i tingsrätten över telefontrafiken mellan de här fem dagarna innan de greps. Men jag anser att jag har styrkt åtalet Straffvärdet för grovt jaktbrott är mellan och fyra års fängelse.

Precis som i tingsrätten yrkade Schoultz på två års fängelse även i hovrätten.

– Jag anser att värdet på brottet är två år, men jag säger inte att de ska dömas till två års fängelse utan att domstolen kan ta hänsyn till hur lång tid som passerat, säger Schoultz.

Dom meddelas den 29 oktober, skriver Mora Tidning

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser