Rättegång mot tjuvjagande nyårsfirare

Gällivare (JJ) Idag inleds rättegången mot de två män som står åtalade för jaktbrott i Malmberget. Enligt åtalet ska de på nyårsnatten ha tjuvskjutit en älg nära ett bostadsområde.

Polisen kallades på nyårsdagen ut sedan ett vittne anmält ett misstänkt jaktbrott. Ett blodspår från ett skidspår rätt in på tomten och vidare in i garaget till en av de misstänkta är ett av bevisen åklagaren kommer lägga fram. I garaget hittades också slaktknivar och en grovstyckad älg.

Båda åtalade erkänner styckningen men ingen av dem erkänner något skott. Den ena säger sig inte minnas något på grund av berusning, den andra säger att de hittade en död älg, skriver SVT Norrbotten.

 

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser