Rättegång inledd mot jakttornsabotör

Östersund (JJ) Den 54-åriga man som står åtalad för ett omfattande sabotage och skadegörelse på jakttorn erkänner inte brott. I går infann han sig i Tingsrätten.

I bevismaterialet finns flera bilder på torn, både före och efter demolering, hämtade från den åtalade mannens kameror, skriver lzt.se.

Mannen själv erkänner inte den grova skadegörelsen men gav i rätten uttryck för ett stort naturintresse och ett tydligt jaktmotstånd.

– Jag har velat känna och lyssna på naturen utan pengar och industriell mat. Jag behöver såg och yxa, utan dem skulle jag vara död, sa mannen i rätten.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser