Rätt vargar fälldes i Dalarna

Dalarna (JJ) Samtliga vargar som fälldes i Dalarna hade samma DNA. Det är Viltskadecenter som analyserat DNA från de sju vargar som fälldes vid licensjakten på varg 2016 i Dalarnas län. Alla fällda vargar tillhörde Lövsjöreviret.

Alla de skjutna vargarna i Dalarna tillhörde Lövsjöreviret. Arkivfoto: Tommy Östlund

Ytterligare en varg spårades i jaktområdet efter den 7 januari men DNA-proverna visade att den inte tillhörde det aktuella reviret. Jakten avslutades den 20 januari.

– Vi har haft en bra dialog med kontaktpersoner i området och vi vill ge jägare och jaktledare en eloge för genomförandet av jakten säger Jonas Bergman chef vid viltfunktionen, Länsstyrelsen Dalarna i ett pressmeddelande.

Vid två tillfällen har jaktområdet ändrats för att anpassa jakten till nya förutsättningar som uppstått och för att rätt vargar skulle fällas.

– Länsstyrelsen kommer att utvärdera licensjaktens resultat och genomförande mer ingående och vi planerar att redovisa resultatet i vår, avslutar Jonas Bergman.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Vi är Jaktjournalen: Kristofer jagar gås professionellt

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. Idag är det Kristofer Hanssons tur.

Jakstuga på muséum

Östergötland (JJ) På Lantbruksmuséet i Ljusfallshammar har jaktstugan upphöjts till museiföremål.

Annonser