Rasmus tolfte björn

Mora (JJ) Rasmus Boström sköt idag på förmiddagen sin tolfte björn. Rasmus Boström har i år fällt fyra björnar, den fjärde sköt han i vid halv åttatiden i morse strax utanför Mora.

– Det var en fjolårsbjörn som vägde 53-kilo berättar Rasmus.  Rasmus hade släppt sina tre plotthundar, Oryx, Bull och Cain, som fick fast stånd på björnen.
– Till sist släppte jag även laikan Olga som fick vara med och skälla, säger Rasmus.Avslutningen blev odramatisk. När Rasmus kom fram stod björnen i kanten av en liten å och skotthållet var cirka tio meter.
– Jag är jävligt nöjd med höstens björnjakter, säger Rasmus. Plotthundarna har fungerat mycket bra och vi har haft otroligt med björnkontakter under hösten. Vid flera tillfällen har det kunnat fällas björn, men det har även varit jakter som slutat med att björnen klarat sig.

Rasmus har under hösten valt att stanna hemma i Dalarna och jaga på marker som han känner väl.
– Jag har bara rest iväg när någon ringt och berättat att man sett en björn. Under hösten har tipsen varit många och till viss del tror han att reportaget i Jaktjournalen har hjälp honom att få kontakter med jägare som varit i kontakt med björn.
När JJ ringer Rasmus står han fullt upptagen med att flå den senaste björnen och hans jaktkompisar har farit med hundarna till Evertsberg för att kolla upp ett tips om en björn.Kvar i Dalarna finns två björnar att fälla av tilldelningen och när björnjakten är avslutad ser Rasmus fram emot att få dra till skogs och jaga fågel med sina hundar och drilling.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser