Rasmus tionde björn

Malung (JJ) Den björn som slagit fem får vid Myckelbergets fäbod sköts av den kände björnjägaren Rasmus Boström, Älvdalen. Det var Rasmus andra björn i år och den tionde under hans karriär som björnjägare.

Under helgen revs fem får för fårägaren Hars Tage Eriksson. På måndagen samlades ett gäng björnjägare för att jaga björnen och man fick ganska snabbt kontakt.
Rasmus Boström kunde efter en jakt, som gick österut över östra Håarnevägen förbi Öjsberget till trakterna av Hiselens fäbodar i trakterna av Öje, skjuta björnen.
I björnjakten deltog Hars Tage Eriksson, Staffan Emilsson, Tomas Johansson och Helge Klahr tillsammans med Rasmus Boström och sex hundar.
Björnen som fälldes var en hanne som uppskattades till fem år och som vägde 89 kilo. Vid slakten hittade man rester efter får i björnen mage.
Totalt har femton björnar fällts under höstens jakt i Dalarna.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Annonser