Rasmus sköt sin 9:e björn

Bara för någon timme sedan sköt Rasmus Boström, Älvdalen, sin nionde björn.

Rasmus Boström är en av landets absolut framgångsrikaste björnjägare. (Se Jaktjournalen 9/06). Nu på förmiddagen fällde han sin nionde björn efter en spännande jakt i Svartnäs, ovanför Svärdsjö i Dalarna.– Jag och några kompisar hittade ett björnspår på en skogsbilväg i morse. Vi släppte en massa hundar, men en del försvann med älg och till slut upptäckte jag på min GPS-pejl att två av mina plotthundar stod och skällde ståndskall fem kilometer bort.– Björnen stod i en tät tallplanering och till slut lyckades jag skjuta den, en hane på cirka 140 kg, berättar Rasmus, i en direktrapport sittande på björnen i väntant på besiktningsmannen.Läs mer om Rasmus björnjakt i Jaktjournalens oktobernummer.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser