Rasmästerskap avgjorda

Kungsbacka (JJ) Både gråhundsklubben och jämthundsklubben har haft sina klubbmästerskap i helgen som var.

Prispallen i jämthundsklubbens klubbmästerskap. I mitten Torbjörn Hidendahl som vann tävlingen med Tjurskallens Sarek. På flankerna tvåan Tollef Lau och trean Ulf Isaksson. Foto: Jämthundsklubben

I jämthundsklubben har två mästerskap just gått av stapeln, ungdomsmästerskapet och klubbmästerskapet. I unghundsmästerskapet försvarade Renkirannan Zorro titeln med ett förstapris på 70,5 poäng framför Krutabackens Barras som också slutade på 70,5.  Vinsten gick till Renkirannan Zoor eftersom han är yngre än Krutabackens Barras. Tredjeplatsen kneps av Jämtvollens Fröya som tog ett andrapris på 60 poäng.

I jämthundklubbens stora klubbmästerskap segrade Tjurskallens Sarek på 87,5 poäng framför Onnivaaran Uno som fick 86 poäng. På tredjeplats kom Pääskysen Veikko på 84,5 poäng.

Gråhundsklubbens mästerskap var också en jämn kamp. Tävlingen vanns av Rapphålet Basse eftersom han var yngre än tvåan Billsbergets Sven-Åke. Båda hundarna fick 93,5 poäng. På tredje plats kom Böjeryds Beaúty med ett förstapris på 90,5 poäng.

 

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser