Rasar mot jakt- och fiskeutredning

Luleå (JJ) Vänsterpartisten Börje Lööw, Luleå, kräver en bojkott mot Sören Ekströms utredning om jakt och fiske.

Vänsterpartisten Börje Lööw anser att statens marker skulle minska markant om utredningens förslag vinner gehör. Enligt honom skulle det innebära en katastrof för de vanliga kommuninnevånarna.
Enligt Lööw innebär utredarens förslag att de medborgare som varken är samer eller markägare inte kan nyttja rätten att vistas vid vattendrag och jaktmarker. Utredarens förslag är enligt honom ett hot mot demokratin och folkrätten.
Lööw vill att samtliga berörda kommuner ska ställa upp och försvara medborgarnas rättigheter. Enligt Börje Lööw är det fel att riksdagsmän i södra Sverige ska besluta i en fråga som ytterst berör norrlänningar.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser