Rapport från IWA – Sista dagen

Tyskland (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har befunnit sig på IWA mässan i Nürnberg i Tyskland för att spana in nyheter på jaktutrustningsfronten. Här är hans rapport från fjärde och sista dagen.

Tikka T3x TAC A1, ett gevär som lär dela jägarna i två läger. Utseendet är åt det extremare hållet men det är vad många konsumenter efterfrågar idag, gevär byggda för skytte. Hela skapelsen bygger på T3 mekanismen, stocken är vikbar och precisionen är, ja vi kan säga riktigt tillfredsställande.

Det känns i benen, fötterna och ryggen att man sprungit runt i en för kroppen ovan miljö i flera dagar. Trots det så känns det ändå inte att jag fått med allt och det är nog omöjligt.

Om ni funderar varför ingen radioapparat har passerat våra flöden så är det av den enkla anledningen att ute i Europa så är det inte vanligt att använda dem, medan det för oss i Skandinavien är en självklarhet.

De få bilderna som tidningen lägger ut här och i andra sociala medier är enbart ett axplock av alla nyheter såklart. Vi kommer ha en rapport från mässan i tidningen och löpande under året kommer utrustningssidorna vara fulla av nyheter, en del helt nya, andra redan nu presenterade men senare också provade.

Tack för att ni följt oss och visat ert engagemang genom mejl till mig och kommentarer i våra flöden på nätet. Har ni frågor eller tips kring utrustning, oavsett om ni är företagare eller privatperson, tveka inte att kontakta mig på tommy.ostlund@jaktjournalen.se

Tack för den här gång

Tommy Östlund

Sitka är ett märke som är riktigt stort ute i världen och ägs av företaget Gore. Märket har sedan några år ett fäste i Sverige men kommer lanseras hårdare i landet under året. Kvalitet och funktion är nyckelorden.

Nu är den här, dämpare till hagelgevär! Det Norska företaget A-TEC har utvecklat ljuddämparen och den har fått namnet A12. Ska bli riktigt kul att få se den i auktion ute på banorna under året. A-TEC har även en till stor nyhet men den kommer längre fram.

Skotillverkaren Crispi har uppgraderat en av sina kängor och jag tycker faktiskt den känns intressant på flera sätt. Du har en låg, komfortabel känga som omsveps av ett totalt vattentätt skydd som fungerar som en gater. Modellen heter Highland Pro.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Rätt älgdragare gör jakten både säkrare och trevligare

En stor del av den produktutveckling som gjorts av älgdragare och tillbehör har diskuterats fram av jägare. Tillverkare har tagit åt sig av önskemålen och förbättrat dessa maskiner som är oumbärliga när tunga älgar ska transporteras över stock och sten. Här presenterar vi två rena älgdragare och en ATV som blivit mycket populär bland jägarna.
ANNONS ▼

Annonser