Rangordning av vargrevir upprör

Dalarna/Värmland (JJ) Ett överklagande till Naturvårdsverket gör att myndigheten nu vill att länsstyrelserna rangordnar vargreviren inför licensjakten.

Naturvårdsverket vill att respektive länsstyrelse ska ska en prioritetsordning för vargreviren inför den kommande licensjakten. Detta upprör bland annat Svenska Jägareförbundet i Dalarna som menar att Naturvårdsverkets begäran strider mot den regionala förvaltningen.

– Man kan inte tolka det annorlunda innan något annat är bevisat. Vår besvikelse är total och man undrar om det går att få till en fungerande vargförvaltning i landet, säger Thomas Björklund som är ordförande i Jägareförbundet Dalarna till SVT.

Landshövdingen i Värmlands län Kenneth Johansson delar Thomas Björklunds uppfattning och menar att länsstyrelsen i länet tagit ett väl underbyggt beslut och därför inte kommer göra en prioritering mellan vargreviren.

 

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser