Ragnar Skanåker kan bli ordförande i vapenägareföreningen

OS-skytten Ragnar Skanåker föreslås bli ordförande för Sveriges Vapenägares Förbund. Skanåker fyllder 72 år i sommar, men är fortfarande mycket aktiv inom skytte.

Ragnar Skanåker väntas efterträda förbundets nuvarande ordförande Gull-Britt Söderström.
”– Jag ställer upp för att landets idrottsskyttar och jägare har sämre rättssäkerhet än medborgare i övrigt och det är upprörande” skriver Skanåker i ett pressmeddelande. Ett av SVF:s huvudsakliga syften är att ge juridisk hjälp till personer som sökt vapenlicens.
Förbundet anser att förfarandet kring vapenlicenser har många brister och att tillämpningen av vapenlagstiftningen inte fungerar tillfredsställande.
Skanåker väntas väljas till ordförande på förbundets årsmöte den 18 februari. Ragnar Skanåker har erövrat fyra OS-medaljer, bland annat OS-guld i München 1972.

AKTUELLT

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser