Rådjur på hembesök

Grimsås (JJ) I brunsttider kan djur få märkliga beteenden. Detta är Ulf Nyström från Grimsås vittne till. I måndags kväll tappade han nämligen hakan när två rådjur plötsligt stod i hans vardagsrum.

Ulf Nyström satt hemma i vardagsrummet och såg på TV. På grund av värmen stod ytterdörren öppen. Plötsligt registrerar han något brunt som rör sig i ögonvrån. Han tror först att det är en hund som letat sig in i huset men så vänder han sig om och ser att två rådjur står i hallen.

– Jag tänkte ”Vad i helvete”, säger han till Borås Tidning.

Rågeten försvann direkt tillbaka ut genom ytterdörren men bocken fick panik och sprang rätt igenom vardagsrummet och kastade sig ut genom ett fönster, som dessvärre var stängt.

Ulf Nyström ringde till Polisen eftersom det syntes blod bland glasskärvorna. En eftersöksjägare kallades till platsen. Men trots spårning med hund kunde inte råbocken påträffas.

– Antagligen har den klarat sig. Annars hade hunden hittat den. Jag har aldrig hört talas om något liknande. Skulle det hända igen får man väl köpa en lott, säger han till Borås Tidning.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser