Rådjur dödades av lös hund

Stockholm(JJ) Ett rådjur dödades av en lös hund på Lidingö för några veckor sedan. – Hunden jagade rådjuret in på en fastighet. Där ska hunden ha tvingat upp rådjuret mot ett stängsel och bitit ihjäl det, säger Bertil Sandberg, viltvårdare på Lidingö stad, till Lokaltidningen mitt i Stockholm.

Hunden rymde från en rastgård och började jaga en rådjursget. Nu manar viltvårdare ägare till hundar att verkligen ha kontroll på djuren. 

Enligt Sandberg är rådjursgetterna nu ofta betäckta och då har de svårare att fly från hundar.
Han menar att det är två till tre rådjur som dödas av hundar varje år på Lidingö, men troligen är det många fler fall.

Inga Ängsteg, verksamhetsansvarig på Viltskadecenter, säger till Lokaltidningen mitt i Stockholm att det alltid är ägaren som har ansvar för sin hund. 
Händelsen på Lidingö för några veckor sedan har polisanmälts av Lidingö stad. 

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser