Rådjur attackerade hund

Lidingö(JJ) Hunden Doris attackerades av ett rådjur. Hunden klarade sig utan fysiska skador. Händelsen är mycket ovanlig, enligt experter.

Emelie Dellenkvist var ute med flera hundar, eftersom hon har ett hunddagis. Hon hade även en kollega med sig. Emelie hade även den egna hunden Doris med sig på promenaden. Vid Furutorp såg de ett rådjur.
 
– Det är mycket rådjur på Elfvik så vi brydde oss inte så mycket om det. Men plötsligt började rådjuret springa i cirklar runt oss. Det kom allt närmare och var bara två tre meter från oss, säger Emelie till tidningen Mitt i Lidingö.

De försökte gå bort från platsen. Men när Doris skällde attackerade rådjuret och bet hunden. över nacken. Händelsen chockade både hunden och Emelie.

Bertil Sandberg, skogs- och viltvårdare på Lidingö kommun, känner inte till någon liknande händelse sedan tidigare.
Det här rapporterar tidningen Mitt i Lindingö.

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser