Rådet för rovdjursfrågor har utsetts

VÄRMLAND (JJ). Rådet för rovdjursfrågor har utsetts. Såväl jägarorganisationer, naturskyddsföreträdare och representanter för markägarna finns representerade i rådet.

Susanna Löfgren är ordförande i rådet, hon är enhetschef på Naturvårdsverket. Och två av ledamöterna är från Värmland, det är Gunnar Glöersen, representerar Svenska Jägareförbundet, och  Lotta Wiringe, hon representerar föreningen Sveriges fäbodbrukare.

De andra ledamöterna är Anders Ekholm, Svenska rovdjursföreningen, Börje Waldebring, Lantbrukarnas riksförbund, Klas Hjelm, Svenska naturskyddsföreningen, Stig-Åke Svensson, länsstyrelsen i Dalarna, Inga Ängsteg, Viltskadecenter, Tom Arnbom, Världsnaturfonden,
Jonnie Friberg, föreningen Sveriges skogsindustrier, och Jörgen Jonsson, Svenska samernas riksförbund. 

Samtliga ledamöter ska vara rådgivare åt Naturvårdsverket när man handlägger frågor som rör rovdjursförvaltningen. Ledamöterna har valts fram till och med slutet av år 2012.
Det här uppger Värmlands Folkblad.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser