Räddningstjänsten räddade tysk jaktterrier

Kil (JJ) Mateus Danielssons grävlingjakt slutade med stort räddningspådrag. Den tyska jaktterriern blev fast inne i en vägbank med sprängsten och räddningstjänsten i Kil fick komma till undsättning.

En lyckad räddningsinsats fick ut Mateus Danielssons tyska jaktterrier från grytet i vägbanken. Foto: Privat:
Mateus Danielsson från Kil var ute och jagade grävling med sin laika i går kväll. Laikan fick tag på en grävling men det bar i väg mot en vägbank och laikan for in efter grävlingen. Efter ett par timmar lyckades Mateus få ut laikan och skjuta grävlingen men den blev kvar och därför hämtades den tyska jaktterriern för att apportera ut grävlingen.

– Jag släppte in tysken och han fick tag på grävlingen direkt, men i stället för att dra ut den till mig gick han in i vägbanken. Grävlingen täppte för hålet och tysken blev fast.
Vägbanken bestod av stora stenblock som var omöjliga att flytta på för Mateus på egen hand: Foto: Privat:
Mateus jobbade febrilt under ett par timmar med att få ut hunden men beslöt sig tillslut för att åka hem och sova och göra ett nytt försök nu på morgonen. Tysken skällde fortfarande nere i vägbanken men enorma stenblock gjorde räddningsinsatsen omöjlig på egen hand.

– Jag kom dit vid niotiden och höll på i tre timmar innan jag bestämde mig för att ringa Kils räddningstjänst. De kom hit direkt med en massa utrustning och vi baxade sten i 2,5 timmar innan vi till slut lyckades få ut hunden.

Grävlingen kom också ut till slut. Den satt stenhårt inkilad och man var tvungen att snara den och dra ut den med alla kraft.

– Jag är väldigt tacksam för hjälpen jag fick. Jag sa till räddningstjänsten ”att nu vet jag vart jag ska ringa nästa gång hunden sitter fast i gryt”, säger Mateus och skrattar.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser