Räddade intrasslad dovhjort

Foto: Magnus Jidetorp Enköping (JJ) Jägaren Magnus Jidetorp gjorde en bragdinsats och räddade en dovhjort som trasslat in sig i ett elstängselband. Hjorten var rejält stressad men klarade sig. Nu vill han uppmärksamma andra om problemet.

Det var när Magnus Jidetorp var ute och gick på jaktmarken som han upptäckte en stånghjort i en hage. Hjorten låg stilla och hornen var helt intrasslade i ett stängselband.

Magnus trodde först hjorten var död men när han kom närmare upptäckte han att den fortfarande var i livet men antagligen helt slut efter ansträngningen att komma loss.

Foto: Magnus Jidetorp
Som tur var hade Magnus en kniv på sig och lyckades skära loss bandet som satt ordentligt hårt kring hornen. När bandet var avkapat och borttaget kunde dovhjorten återfå friheten.

– Han låg kvar i flera minuter och flämtade, med uppspärrade ögon. Till slut gick jag fram och petade på den, och då sprang han iväg med full fart genom hagen och in i skogen på andra sidan. Jag är jägare och har skjutit många hjortar, men det är en så skön känsla att rädda dom från lidande. Hoppas för hjortens skull att vi inte möts igen, för då kan det vara under pågående jakt, skriver han på sin blogg. 

Foto: Magnus Jidetorp
AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser