Radarpar fällde björnhanne

Torbjörn Andersson och Rasmus Boström, Älvdalen, låg bakom den stora björnhane som sköts i Våmhus i fredags morse.

– Vi hade en otroigt bra jakt. Först på morgonen hade en gråhund skällt på björnen, men utan resultat. En timme senare var bland annat jag och  Torbjörn framme med våra hundar. Vi fick ett upptag som gick i stora bukter och påminde om ett rävdrev. Trodde först att det var en liten  björn, men så gick drevet rakt ut och det blev ståndskall fem kilometer bort.– Jag passade på att släppa på ytterligare några hundar och jag täckte upp Torbjörn på sidan när han gick in och sköt björnen på 20 meter, berättar Rasmus Boström.Björnen var en stor hane på 186 kilo och Torbjörn Anderssons fjärde björn. I Jaktjournalens septembernummer kan du läsa om Rasmus Boström och björnjakt, han har hittillls fält åtta björnar, flera för sin stövare Öland och sina importerade plottthundar.Har Du bilder och spännande historier från årets björnjakt, kontakta Jaktjournalen. E-post: holger.nilsson@jaktjournalen.se

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

”Den delade premiären har lett till ännu mer hets”

Tobias Lundmark, Sorsele jagar björn men i år hann han och hans kamrater bara med en jaktdag. I går var deras hund sliten och fick vila och på eftermiddagen stängdes jakten temporärt i Västerbotten. Tobias är mycket besviken på den nya regeländringen.

Misstänker tjuvjakt på rådjur

Det har påträffats ett rådjurshuvud som amatörmässigt skiljts från kroppen. Det har hittats kvarlevor efter en rådjursget med mjölk i juvret. Saken har polisanmälts som tjuvjakt.

Sköt ko och tog ut foster

Jägaren ska ha skjutit på två kor. Den ena dog och den sprättade han upp och tog ut ett foster ur. Den andra kon skadesköts och fick avlivas.
ANNONS ▼

Annonser