Radarpar fällde björnhanne

Torbjörn Andersson och Rasmus Boström, Älvdalen, låg bakom den stora björnhane som sköts i Våmhus i fredags morse.

– Vi hade en otroigt bra jakt. Först på morgonen hade en gråhund skällt på björnen, men utan resultat. En timme senare var bland annat jag och  Torbjörn framme med våra hundar. Vi fick ett upptag som gick i stora bukter och påminde om ett rävdrev. Trodde först att det var en liten  björn, men så gick drevet rakt ut och det blev ståndskall fem kilometer bort.– Jag passade på att släppa på ytterligare några hundar och jag täckte upp Torbjörn på sidan när han gick in och sköt björnen på 20 meter, berättar Rasmus Boström.Björnen var en stor hane på 186 kilo och Torbjörn Anderssons fjärde björn. I Jaktjournalens septembernummer kan du läsa om Rasmus Boström och björnjakt, han har hittillls fält åtta björnar, flera för sin stövare Öland och sina importerade plottthundar.Har Du bilder och spännande historier från årets björnjakt, kontakta Jaktjournalen. E-post: holger.nilsson@jaktjournalen.se

AKTUELLT

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser