Rådande rovdjurspolitik bör gälla

Stockholm (JJ) Det menar i alla fall Riksdagens Miljö- och Jordbruksutskott som beslutat att rikta ett tillkännagivande till Regeringen att nuvarande rovdjurspolitik inte bör förändras.

– Nu är det hög tid för regeringen att lyssna på riksdagen och sluta äventyra en hållbar rovdjurspolitik. Den oro som regeringen skapar med många oklara besked visar inte respekt mot alla de människor som bor och verkar i rovdjurstäta områden, säger Kristina Yngwe (C), vice ordförande i miljö- och jordbruksutskottet, i ett pressmeddelande.

– Regeringen har skapat stor oro hos många människor genom att de inte kunnat ge klara besked kring rovdjurspolitiken. Nu gör vi i riksdagen det i stället, säger Magnus Oscarsson (KD), landsbygdspolitisk talesperson, i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser