Råbock anföll campare

ÄLVDALEN(JJ). Förra veckan blev Göte Kyrk attackerade av en råbok vid Emsjön i Älvdalen. Händelsen inträffade när han och Inga-Britt Matsson var vid en slogbod för att elda. – Jag hörde hur det dunkade till i väggen. Sedan tittade en bock fram, berättar Göte Kyrk för Dalarnas Tidningar.

Han bestämde sig för att försöka få bort bocken. Först tog han tag i hornen för att försöka få iväg den, men efter det ställde sig bocken en bit bort och bara stirrade på honom och Inga-Britt. 

Efter att han vände sig om så blev han snart stångad i båda knävecken av bocken. Efter att han lyckats sparka till boken så avvek den. Han fick sår där bocken träffat honom.
Göte tror att den vägde cirka 10-15 kilo. 
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser