Protesterar mot jaktförbud

Skummeslövsstrand (JJ) Jägareförbundet Halland överklagar till regeringen att länsstyrelsen har förbjudit all jakt och utfodring i naturreservatet vid Hedhuset i Skummeslövsstrand.

Sedan naturreservatet bildades 1972 har jakt varit förbjuden om sommaren och om helgerna. Nyligen utvidgades reservatet och då passade länsstyrelsen på att förbjuda jakt året om med motivering att det är många som besöker området.

Jägareförbundet protesterar och anser att jakt är en del av ett aktivt friluftsliv och att det dessutom inte finns några incidenter som styrker länsstyrelsen åsikt att det skett störningar i samband med jakt.   Jägareförbundet hänvisar även till den överenskommelser som Sverige gjorde när landet gick in i EU, att inskränkning av jakten endast får införas om det finns grund för att skydda specifika arter.  

De hotade insekter och fria sanddyner som ska skyddas i Södra Skummeslöv, är inte hjälpta av ett jaktförbud, anser jägarna, skriver Hallandsposten.

AKTUELLT

Så blir lodjursjakten 2019

Länsstyrelserna är i färd med att fatta beslut om vinterns lodjursjakt. Flera län har redan fastställt tilldelningen. Här ser du vilka kvoter som meddelats.

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Annonser