Protester mot jakt i reservat

Nynäs (JJ) Närmare 300 personer från Nyköping och Trosa har skrivit under en skrivelse om Nynäs naturreservat med kravet att behålla förbudet mot helgjakt.

Det är i dag förbjudet att jaga på helger, men ett arbete med att uppdatera föreskrifterna för reservatet pågår på länsstyrelsen. Före jul ansökte Sörmlands Naturbruk, en del av landstinget Sörmland, om dispens från helgjaktsförbudet.

I brevet som har skickats till alla politiker i landstingets nämnd för kultur, utbildning och friluftsliv, framför de protesterande sin oro för hur turister ska reagera på jakttorn och avverkningar i reservatet. De vill också ha kvar förbudet mot helgjakt, se större miljöhänsyn i skötseln av reservatet och påpekar att de inte vill ha någon jaktturism i naturreservatet, skriver Södermanlands Nyheter.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser