Prioriterat skyddsjaktsärende

Stockholm (JJ) LRF har ansökt om skyddjakt på varg i Sjundareviret. Varg där har under sommaren attackerat en större mängd får, i huvudsak på Molstabergs gård utanför Gnesta

Skyddsjaktsansökan från LRF inkom i förra veckan till Länsstyrelsen i Stockholms län, och nu har begärda kompletteringar också dykt upp.

– Det här är ett prioriterat ärende och vi agerar skyndsamt, men vi har behövt en fullmakt från de drabbade. Den kom in nu på morgonen och arbetet med ansökan kan fortsätta, säger Olle Castelius, presschef på länsstyrelsen i Stockholms län.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser