Premiär för jaktmässa i Ullared

Ullared Game Fair 2012 slår för första gången upp portarna i helgen.

   
Mässområdet är förlagt intill Harrys, bara 150 meter från Gekås. Här kommer besökarna att få ta del av det mesta inom jakt, fiske, skog med både underhållning och skytteaktiviteter med både hagel och kula.

För jägare som fällt fina troféer finns det också tillfälle att få den bedömd av auktoriserade trofébedömare.

Mässan är ett samarrangemang mellan Vildmark Ullared, Harrys, Ahtis, Gekås Ullared, samt Jensen & Celander. Men här kommer också mängder av andra utställare att finnas och arrangörerna tror på massor av besökare.

– Vi vet att Gekås kommer att ha mellan 25 000 och 26 000 besökare i helgen. Vi hoppas nu att många gubbar också åker med och besöker mässan. Samtliga jaktleverantörer med mängder av nyheter kommer att finnas på plats.

– Och blir man hungrig är det inte heller några problem, två killar från Falkenberg kommer att helkroppsgrilla två vildsvin. De startar grillen redan klockan 06.00 i morgon bitti, berättar Janne Möller, vid Ullared Vildmark AB.

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser