Storskalig bågskyttetävling mot 3D-mål i Bohuslän

Hedekas (JJ) Den tredje juli är det premiär för en helt ny bågskyttetävling i Sverige. Det handlar om skytte mot 3D mål ute i skogen och tävlingsansvarige Charlie Thisell berättar att tävlingen till och med lockar utländska bågskyttar.

I början av juli arrangeras en stor bågskyttetävling med simulerat jaktskytte mot 3D mål i norra Bohuslän.

Tävlingen går av stapeln på Ulkeröds Gård, strax norr om Hedekas i Bohuslän och det finns plats för upp till 200 deltagare.

Enligt Charles Thisell som är tävlingsansvarig är det första gången det arrangeras en så pass välorganiserad tävling mot 3D mål i Sverige och han hoppas på ett stort deltagande. Tidigare i våras arrangerades en liknande tävling på Nääs strax norr om Göteborg som lockade ett 100-tal deltagare.

– Bågskyttet blir allt mer populärt och förhoppningsvis blir det också snart lagligt att jaga med båge i Sverige. Runt i Europa och framför allt i USA är den här typen av tävlingar jättestort.

Alla bågskyttar som vill får delta och man kan tävla i amatör eller proffsklass.

Tävlingen kommer ha fina priser och Garmin och ProArchery tillhör några av sponsorerna.

– Vi kommer ha ett prisbord på 55 000 kronor men skyttarna tävlar också om utrustning till ett värde av 40 000 kronor, säger Charlie Thisell.

Här kan du anmäla dig till tävlingen>>

AKTUELLT

Hundstopp vid björnåtel ska skydda honor med ungar

Stockholm (JJ) Nu kommer en ny förklaring till varför det är förbjudet för björnhundar att ta upp spår vid åtel. Regeln ska skydda honor med ungar, säger Per Risberg, handläggare på Naturvårdsverket, i Jaktjournalens webbradio.

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser